Officieel: topscorer Immobile wint Gouden Schoen

1 augustus 2020, 14:08

Ciro Immobile is de winnaar van de Gouden Schoen. Alleen Cristiano Ronaldo kon hem nog inhalen, maar de Portugees ontbreekt in de wedstrijdselectie van Juventus voor het laatste competitieduel van dit seizoen. Ook Matthijs de Ligt is er niet bij in de thuiswedstrijd tegen AS Roma.

De prijs voor topscorer van Europa kon Immobile al nauwelijks meer ontgaan. Midweeks passeerde hij Robert Lewandowski en liep de spits van Lazio verder uit op Ronaldo. De doelpuntenteller van Immobile staat op 35, vanavond in de uitwedstrijd tegen Napoli kan hij dat aantal nog verder opkrikken. Ronaldo eindigt op 31 treffers, Lewandowski maakte er 34 in de Bundesliga. Voor Immobile is het tevens zijn derde topscorerstitel van Italië.

Juventus

Vanwege de return tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League, geeft Maurizio Sarri enkele spelers rust. De Ligt en Paulo Dybala hoefden woensdag tegen Cagliari ook al niet op te draven. Dybala kampt met een lichte blessure. Ook Ronaldo, Miralem Pjanic (geschorst), Blaise Matuidi en de geblesseerden Douglas Costa, Sami Khedira en Mattia De Sciglio zijn er niet bij tegen Roma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen