Neres traint weer met groep: "De grootste meevaller van de dag"

1 augustus 2020, 15:57

Bij Ajax heeft David Neres zaterdag de groepstraining hervat. Na een afwezigheid van negen maande trainde de Braziliaanse aanvaller weer eens met zijn teamgenoten, tot tevredenheid van zijn coach Erik ten Hag. "Als je ziet waar hij vandaan komt, is dit een hele grote stap", reageert de Ajax-trainer tegenover het Algemeen Dagblad.

Neres raakte vorig jaar november tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (4-4) geblesseerd aan zijn knie. De verwachting was dat de 23-jarige aanvaller aan het einde van het seizoen zijn rentree kon maken, maar het herstel duurde langer dan verwacht. Zaterdag zette hij een volgende belangrijke stap in zijn revalidatieproces. "Dat is verheugend nieuws en voor mij de grootste meevaller van de dag", aldus Ten Hag.

Lees ook: Ten Hag wil linksbackpositie van Ajax nog dubbel bezet krijgen

"Ik ben er heel blij mee dat hij stap naar de groep weer heeft gezet. Als je ziet waar hij vandaan komt, is dit een hele grote stap. In de vorige twee blokken heeft hij ook niet meegetraind. Ik was hoopvol dat hij het eind van de competitie nog zou halen. Maar dat ging niet meer lukken. We brengen hem nu met beleid terug", besluit Ten Hag, die bij de eerste training geen beroep kon doen op Dusan Tadic, André Onana en zomeraanwinst Mohammed Kudus. Tadic moest nog enkele medische tests ondergaan, Onana kampt met enkelklachten en Kudus kan pas meetrainen zodra het papierwerk helemaal in orde is gemaakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen