Tandeloos sc Heerenveen laat onderuit in oefenduel met NAC

1 augustus 2020, 16:57

SC Heerenveen is de voorbereiding begonnen met een oefennederlaag tegen NAC Breda (1-0). Het elftal van Johnny Jansen ging zatermiddag in het Rat Verlegh Stadion onderuit nadat er een veredelde jeugdploeg was ingevallen. Jansen kreeg genoeg huiswerk mee, want zijn spelers wisten negentig minuten lang nauwelijks kansen te creëren. 

Heerenveen kon niet op volle oorlogssterkte aantreden. Aanwinsten Sieben Dewaele en Erwin Mulder waren nog niet speelgerechtigd, captain Hicham Faik ontbrak vanwege persoonlijke redenen en spits Runar Espejord is ook in het nieuwe seizoen niet fit. Daarom moest Jansen ietwat improviseren. Zo stond de zeventienjarige Jaimy Kroesen onder de lat en begon Chidera Ejuke in de punt van de aanval.

Beide ploegen speelden onwennig met veel slordigheden. Als spits kwam Ejuke amper uit de verf. Heerenveen kon ook geen serieus gevaar stichten. NAC toonde zich gevaarlijker voor het vijandelijke doel. Sydney van Hooijdonk was met een poging in het zijnet het dichtste bij een doelpunt. De grootste en enige kans voor Heerenveen kwam in de tweede helft op naam van Joey Veerman. De regisseur van de Friezen schoot de bal iets te subtiel naast het doel van Nick Olij.

In de 65ste minuut haalde Jansen zijn complete elftal naar de kant en bracht hij voor de laatste 25 minuten een piepjong elftal binnen de lijnen. Met zijn vijftienjarige leeftijd (!) was Yoram Boerhout de meest opvallende naam. Lang hield het jeugdige Heerenveen stand, maar vlak voor het eindsignaal liet de Friese ploeg zich kloppen in de omschakeling en kroonde Finn Stokkers zich tot matchwinner. NAC kreeg nog wel een tegenvaller te verwerken: de begeerde Jan Paul van Hecke moest geblesseerd van het veld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen