Mount is Vitesse dankbaar: "Ik heb daar veel geleerd"

1 augustus 2020, 18:52

Mason Mount koestert nog altijd warme gevoelens voor Vitesse. De 21-jarige middenvelder van Chelsea zegt dat de Arnhemse periode hem als voetballer heeft gevormd. "Het was een briljante beslissing om op huurbasis naar Vitesse te gaan", vertelt de Engels international in een interview met The Independent.

In de Eredivisie deed Mount van zich spreken. Met name in de tweede seizoenshelft maakte de Engelsman veel indruk. "Het was anders om daar te voetballen. Ik leerde er een ander soort voetbal spelen. Ik heb daar veel geleerd. Daarvoor ben ik ze dankbaar. Ze hebben bijgedragen aan de speler die ik nu ben."

Mount heeft veel aan zijn Vitesse-periode gehad, maar raadt niet iedereen aan op jonge leeftijd naar het buitenland te verkassen. "Dat past niet bij iedereen. Je moet mentaal sterk zijn om je familie achter te laten. Ik woonde in het begin alleen en moest snel volwassen worden. Het pad naar succes loopt voor iedereen anders. Voor mij was mijn tijd bij Vitesse goed, maar voor anderen misschien niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen