FC Utrecht dient tegenvallend AZ tweede oefennederlaag toe

1 augustus 2020 – AZ heeft zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij FC Utrecht ging de formatie van trainer Arne Slot met 1-0 onderuit. Simon Gustafson kroonde zich tot matchwinnaar in De Galgenwaard. De Zweed maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd

FC Utrecht dient tegenvallend AZ tweede oefennederlaag toe

AZ speelde de oefenwedstrijd in Utrecht met twee verschillende teams, die ieder een helft speeltijd kregen. Slot stelde de elftallen zo samen dat ze ongeveer even sterk waren. Ook bij de thuisploeg kwamen twintig veldspelers aan spelen toe. De club uit de Domstad had in de eerste helft duidelijk de overhand en had voor rust meerdere keren kunnen scoren. Toch stond het halverwege de wedstrijd slechts 1-0. Op aangeven van Gyrano Kerk schoof Gustafson na tien minuten de bal in de lange hoek.

De teams waren in de tweede helft meer aan elkaar gewaagd, al bleef FC Utrecht de dominante partij. Zo was AZ een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Ferdy Druijf had na ruim een uur de 1-1 op zijn schoen en ook Teun Koopmeiners kreeg de mogelijkheid om de score gelijk te trekken. Aan de andere kant voorkwam Hobie Verhulst en de lat een tweede doelpunt van FC Utrecht. Scoren deden beide teams niet in het tweede bedrijf.

Voor AZ is de verliespartij in Utrecht de tweede nederlaag op rij. Een week geleden was KRC Genk eveneens met 1-0 te sterk. FC Utrecht speelde zaterdag zijn derde oefenduel. Tegen Royal Antwerp (0-0) en KRC Genk (3-3) speelde de ploeg van trainer John van den Brom gelijk.

Eredivisie

gerelateerd