FC Groningen heeft Robben niet nodig tegen Heracles

1 augustus 2020 – FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion waren de Groningers met 1-0 te sterk voor Heracles Almelo. Zoals aangekondigd kwam Arjen Robben niet in actie. Hij is nog niet helemaal fit en werkt met een individueel trainingsprogramma.

FC Groningen heeft Robben niet nodig tegen Heracles

Met Wesley Dammers als enige nieuweling trad FC Groningen aan in de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook waren er basisplaatsen voor Sergio Padt en Deyovaisio Zeefuik, beiden gelinkt aan een vertrek bij de Trots van het Noorden. Padt werd deze week verrassend in verband gebracht met een overgang naar FC Emmen, terwijl Zeefuik zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Hertha BSC.

Het was FC Groningen dat in de eerste helft het spel dicteerde. Via Romano Postema, Ramon Pascal Lundqvist en Mohamed El Hankouri kreeg de ploeg van trainer Danny Buijs mogelijkheden om de score te openen. Aan de andere kant brak Rai Vloet bijna de ban. Hij raakte echter de paal. Vloet was na rust alsnog betrokken bij de openingsgoal, maar dan in negatieve zin.

Balverlies van Vloet leidde de 1-0 in. Remco Balk snoepte de Heracles-nieuweling de bal af en bediende Kian Slor, die de bal tegen de touwen schoof. De Heraclieden kregen een aantal aardige mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Jeremy Cijntje en Delano Burgzorg hadden het vizier niet op scherp staan.

Eredivisie

gerelateerd