Antwerp houdt Club Brugge en Vormer van dubbel af

1 augustus 2020 – Het is Club Brugge niet gelukt om de dubbel te winnen. De kampioen van België ging zaterdagavond in de uitgestelde bekerfinale met 1-0 onderuit tegen Royal Antwerp. Lior Refaelov, die zeven jaar in Brugse dienst speelde, werd de matchwinnaar in het Koning Boudewijn Stadion.

Antwerp houdt Club Brugge en Vormer van dubbel af

Voor Club Brugge en Royal Antwerp was het hun eerste officiële wedstrijd sinds maart, toen de Belgische competitie vanwege de coronacrisis werd afgebroken. Royal Antwerp had ter voorbereiding op de bekerfinale tegen enkele Nederlandse tegenstanders geoefend. Geen van de vriendschappelijke wedstrijden werd gewonnen. Tegen Excelsior (2-2) en FC Utrecht (0-0) speelde Antwerp gelijk, tegen Roda JC (1-3) verloor de bekerfinalist zelfs.

Desalniettemin trad Antwerp zaterdag vol vertrouwen aan tegen favoriet Club Brugge. Na al enkele goede kansen te hebben gecreëerd kwam de underdog halverwege de eerste helft op voorsprong via Refaelov. Heel veel zette Club Brugge daar niet tegenover. Ook in de tweede helft beten Vormer en zijn teamgenoten zich vast op de Antwerpse muur. Antwerp hield de minieme voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast en legde zo voor de eerste keer sinds 1992 beslag op de nationale beker.

Eredivisie

gerelateerd