Inter wint strijd om plek twee, kampioen Juventus onderuit

1 augustus 2020, 23:13

Inter heeft tijdens de laatste speelronde van de Serie A de tweede plaats vastgehouden door Atalanta met 0-2 te verslaan. Voor de club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens kwam daarmee een einde aan een reeks van negentien wedstrijden zonder nederlaag. Kampioen Juventus verloor zonder veel sterkhouders met 1-3 van AS Roma, terwijl de andere Italiaanse topclubs ook in actie kwamen.

Atalanta - Inter 0-2

Het was voor Atalanta alweer een tijdje geleden dat het een wedstrijd had verloren. De laatste nederlaag dateerde van 15 januari, toen Fiorentina in de Coppa Italia met 2-1 te sterk was. Zaterdagavond ging het voor het eerst sinds lange tijd weer eens mis voor het team van trainer Gian Piero Gasperini. Vroege doelpunten van Danilo D'Ambrosio en Ashley Young deden Atalanta de das om. Het Inter van Stefan de Vrij is door de zege het seizoen als tweede geëindigd, het Atalanta van Hateboer, De Roon en Gosens als derde.

Napoli - Lazio 3-1

Atalanta was naar plek vier gezakt als Lazio een punt of meer had gepakt tegen Napoli. De Romeinen gingen in Napels echter met 3-1 onderuit door goals van Fabián Ruiz, Lorenzo Insigne en Matteo Politano. Bij Lazio krikte Gouden Schoen-winnaar Ciro Immobile zijn doelpuntentotaal op door zijn 36ste competitiegoal van het seizoen te maken.

Juventus - AS Roma 1-3

Zonder onder meer Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt deed Juventus bepaald niet aan klantenbinding tegen AS Roma. De kampioen van Italië verloor in eigen stadion met 1-3 van de nummer vijf van de Italiaanse competitie. Bij AS Roma kreeg Justin Kluivert een kwartier speeltijd. Het waren mogelijk de laatste Serie A-minuten van de Nederlandse aanvaller in dienst van AS Roma. Kluivert wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Rome.

AC Milan - Cagliari 3-0

Veel stond er niet op het spel voor AC Milan tegen Cagliari. De club uit Milaan kon geen plek meer stijgen of zakken en trad tegen een club aan die eveneens zo goed als uitgespeeld was. Zlatan Ibrahimovic miste voor rust een strafschop, maar maakte zijn fout goed door in de tweede helft zijn tiende doelpunt in achttien wedstrijden te maken. De andere goals in San Siro werd gescoord door Ragnar Klavan (eigen goal) en Samu Castillejo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen