FC Porto troeft Benfica ook in Portugese bekerfinale af

1 augustus 2020 – De dubbel is een feit voor FC Porto. Ruim twee weken na het winnen van de landstitel heeft de kersvers kampioen ook de Portugese beker gewonnen. FC Porto speelde de bekerfinale tegen Benfica ruim vijftig minuten met een man minder, maar won toch met 1-2.

FC Porto troeft Benfica ook in Portugese bekerfinale af

In competitieverband moest Benfica het ook al afleggen tegen FC Porto. De club uit Lissabon eindigde onlangs het seizoen op de tweede plaats met vijf punten minder dan de grote concurrent. In de bekerfinale hoopte Benfica wraak te nemen, maar op pijnlijke wijze moest het team van trainer Jorge Jesus weer het onderspit delven.

Benfica stond namelijk een groot deel van de finale met een man meer op het veld. FC Porto raakte een aantal minuten voor rust Luis Díaz kwijt, die na een harde overtreding met rood van het veld werd gestuurd. Met een man minder sloeg de kampioen van Portugal in het eerste kwartier na rust tweemaal toe via Chancel Mbemba. Benfica deed in de slotfase nog wat terug via Carlos Vinícius, maar de gelijkmaker en de daarbij behorende verlenging zaten er niet in.

Eredivisie

gerelateerd