Gisteren gemist: Arsenal, FC Porto en Antwerp winnen beker

2 augustus 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 1 augustus.

Aubameyang leidt Arsenal naar FA Cup-winst en Europees ticket

Arsenal heeft zaterdag ten koste van Chelsea beslag gelegd op de FA Cup. Het team van trainer Mikel Arteta won het Londense onderonsje op Wembley met 2-1. Pierre-Emerick Aubameyang was de grote man Arsenal-zijde. Hij scoorde twee keer in de finale en bezorgde zijn team de bekerwinst en het bijbehorende ticket voor de Europa League.

FC Porto troeft Benfica ook in Portugese bekerfinale af

De dubbel is een feit voor FC Porto. Ruim twee weken na het winnen van de landstitel heeft de kersvers kampioen ook de Portugese beker gewonnen. FC Porto speelde de bekerfinale tegen Benfica ruim vijftig minuten met een man minder, maar won toch met 1-2.

Antwerp houdt Club Brugge en Vormer van dubbel af

Het is Club Brugge niet gelukt om de dubbel te winnen. De kampioen van België ging zaterdagavond in de uitgestelde bekerfinale met 1-0 onderuit tegen Royal Antwerp. Lior Refaelov, die zeven jaar in Brugse dienst speelde, werd de matchwinnaar in het Koning Boudewijn Stadion.

Inter wint strijd om plek twee, kampioen Juventus onderuit

Inter heeft tijdens de laatste speelronde van de Serie A de tweede plaats vastgehouden door Atalanta met 0-2 te verslaan. Voor de club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens kwam daarmee een einde aan een reeks van negentien wedstrijden zonder nederlaag. Kampioen Juventus verloor zonder veel sterkhouders met 1-3 van AS Roma, terwijl de andere Italiaanse topclubs ook in actie kwamen.

FC Utrecht dient tegenvallend AZ tweede oefennederlaag toe

AZ heeft zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Op bezoek bij FC Utrecht ging de formatie van trainer Arne Slot met 1-0 onderuit. Simon Gustafson kroonde zich tot matchwinnaar in De Galgenwaard. De Zweed maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd

Padt zet streep door Emmen-transfer: "Het gaat niet door"

Sergio Padt maakt niet de overstap van FC Groningen naar FC Emmen. De doelman van de Groningers heeft na het oefenduel met Heracles Almelo (1-0) duidelijkheid geschept over zijn toekomst. "Ik heb nog een contract, dus ik blijf hier", aldus de keeper tegenover FOX Sports.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen