Voorronde Champions League 'race tegen de klok' voor Stengs

2 augustus 2020 – Het is nog maar de vraag of Calvin Stengs erbij is als AZ eind deze maand aantreedt in de voorrondes van de Champions League. De 21-jarige aanvaller kampt met een blessure en miste zaterdag ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding. "Hij traint nog binnen, het wordt een race tegen de klok voor hem", sprak trainer Arne Slot na de 1-0 nederlaag tegen FC Utrecht weinig hoopgevende woorden.

Voorronde Champions League 'race tegen de klok' voor Stengs

Net als Stengs ontbraken Ron Vlaar en Myron Boadu zaterdag nog bij AZ. Slot stelt dat de wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League op 25 of 26 augustus 'in mindere mate' ook een race tegen de klok wordt voor Boadu. "Ik heb de hoop dat hij aankomende week de training met de groep mee kan doen, maar die hoop had ik vorige week ook. We zullen het deze week weer zien", zei hij voor de camera van FOX Sports.

Ervan uitgaande dat AZ het aan Ajax gegeven Champions League-ticket niet meer bemachtigd, begint eind deze maand het Europese avontuur voor de Alkmaarders. Zij krijgen op 10 augustus te horen welk team zij in de tweede voorronde van de Champions League treffen. Besiktas, Viktoria Plzen en Rapid Wien zijn de clubs waaraan AZ gekoppeld kan worden. Tijdens de loting wordt ook bepaald of AZ de wedstrijd in de tweede voorronde thuis of uit speelt. Overleeft de club uit Alkmaar de kwalificatieronde, dan wacht op 15 of 16 september de derde voorronde. De play-offs worden op 22/23 en 29/30 september gespeeld.

UEFA Champions League

gerelateerd