Belgische viroloog kritisch op feestende Antwerp-spelers

2 augustus 2020, 13:43

Terwijl het coronavirus weer oplaait in België, werd zaterdagavond de finale van de Croky Cup gespeeld. Royal Antwerp legde ten koste van Club Brugge beslag op de beker en vierde nadien een klein feestje in het lege Koning Boudewijn Stadion. Het beviel Marc van Ranst, de bekendste viroloog van België, allerminst wat hij zag.

'Een bubbel van je huishouden en 5 vrienden, zeggen ze. Een barbecue in de tuin kan maximaal met 10 personen, zeggen ze. Anderhalve meter afstand houden, zeggen ze. Voor sommige beroepen gelden andere regels, en dat is verkeerd, zeg ik', uitte hij zijn kritiek via Twitter. 'Men kan veilig voetbal spelen, echter zonder het ritueel van op elkaar te gaan liggen na een doelpunt of een gewonnen match', voegde hij later toe.

Op zijn Facebook-pagina ging Van Ranst verder. 'Ik ben voetbalsupporter. Ik vind het fijn dat er opnieuw wordt gevoetbald. Ik weet dat die profspelers (in tegenstelling tot bijvoorbeeld mensen in de gezondheidszorg) heel vaak getest worden (en ik heb daar ethische vragen bij). Echter, men kan zijn sport perfect beoefenen zonder ritueel aan elkaars lijf te hangen of op elkaar te gaan liggen, en op die manier een grote middenvinger naar de zorgsector, de evenementensector en de horeca op te steken.

'Dit was geen perfecte corona-proof start van het voetbal in België. Op deze manier dreigt het enige Belgische voetbal dat we op tv gaan kunnen zien door FC De Kampioenen te gaan worden gespeeld. Enfin, tot Fernand Costermans het veld verkoopt. Nog even dit: het was een spannende bekermatch, en RAFC heeft verdiend gewonnen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen