Ten Hag: "Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar PSV"

2 augustus 2020, 14:45

Erik ten Hag leidde zaterdag de eerste echte training van Ajax in aanloop naar het nieuwe seizoen. De Amsterdammers vreesden deze zomer meerdere sterkhouders kwijt te raken, maar van de belangrijke spelers vertrokken tot nu toe alleen Hakim Ziyech en Joël Veltman. Zonder het tweetal, maar met onder meer aanwinst Antony, begon Ajax de voorbereiding op het komende seizoen.

Dat Ziyech Ajax zou verlaten, was al enkele maanden duidelijk. De linkspoot werd voor veertig miljoen euro weggekocht door Chelsea. Het gemis van Ziyech is moeilijk op te vangen, weet Ten Hag. "Als je spelers kwijtraakt die grote invloed op het spel hebben gehad, dan gaat de speelstijl veranderen. Je mist specifieke kwaliteiten. Maar de intenties blijven natuurlijk hetzelfde", zei hij tegen de NOS.

Antony, voor circa zestien miljoen euro (zonder bonussen) overgekomen van São Paulo, is een van de spelers die Ziyech moet doen vergeten. "We moeten die jongen tijd geven. Hij komt in een nieuwe competitie in een nieuw werelddeel met een andere taal. Hij heeft specifieke kwaliteiten en we moeten zien hoe dat binnen Ajax gaat passen en renderen", temperde Ten Hag de verwachtingen.

PSV

Ten Hag wil nog niet te veel naar de concurrentie kijken. Wel gaf hij aan benieuwd te zijn naar het PSV van nieuwe trainer Roger Schmidt. "Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar PSV. Die zullen net als de andere clubs ook hard aan het werk zijn. Alleen is het nog veel te vroeg om daar de blik op te werpen. Wij zijn nu gericht op onze eigen selectie en gaan keihard aan de slag om daar het maximale uit te halen."

Lees ookNeres traint weer met groep: "De grootste meevaller van de dag"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen