Conte hekelt Chinese eigenaar Inter na behalen tweede plaats

2 augustus 2020, 20:40

Antonio Conte heeft flink uitgehaald naar de clubleiding van Internazionale. De Italiaanse club verzekerde zich zaterdag van de tweede plaats in de Serie A met een uiteindelijk knap puntentotaal, maar de coach vond dat zijn elftal te weinig steun heeft gekregen van de de directie. "We hebben het hele seizoen stront gegeten", doelde hij op de houding van de clubleiding.

Dat vertelde hij tegenover Italiaanse media. "De spelers hebben te weinig erkenning gehad voor hun prestaties. En ik ook. Het was een lang en zwaar jaar, waarbij we heel weinig bescherming hebben gekregen van de clubleiding", aldus Conte over het Chinese Suning Holdings Group, dat Inter sinds 2016 in handen heeft. "We hebben maanden lang geen enkele bescherming gekregen. Ik heb een visie in hoe we moeten werken en weet welk pad we moeten volgen."

Volgens Conte ontbeert de clubleiding visie en dat is wat Luciano Spalletti in 2017 ook al aanstipte. "En sindsdien is er te weinig veranderd", vindt Conte, die stelt dat het gat met Juventus nog altijd heel erg groot is. "Mijn team heeft het daarom goed gedaan, ondanks dat ze het hele jaar heel veel kritiek hebben gehad, net als ik. We hebben het puntenaantal uit het treble-seizoen geëvenaard, een recordaantal uitdoelpunten en de beste verdedigende cijfers van de competitie." Als groot verbeterpunt noemde Conte het feit dat Juventus nog altijd met de titel aan de haal ging. "Het doel is om hen te verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen