Juichverbod in België na jubelende spelers van Antwerp

3 augustus 2020, 09:52

De Belgische competitie krijgt een juichverbod. Het nieuwe seizoen moet zaterdag beginnen, maar juichende spelers van Antwerp na de gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge hebben de Pro League in een lastig parket gebracht. De competitie wil geen enkel risico nemen en legt daarom het juichen aan banden.

"Tijdens wedstrijden is er uiteraard contact tussen spelers", zegt een woordvoerder van de Pro League tegen Het Nieuwsblad. "Alle voetballers zijn ook intensief gescreend, maar er is natuurlijk de perceptie. We hebben de puntjes op de i gezet, want voetballers hebben een voorbeeldfunctie."

In België wordt met name de provincie Antwerpen getroffen door een tweede coronagolf. De coronamaatregelen daar zijn extra aangescherpt. Zo is er bijvoorbeeld een avondklok ingesteld en geldt er een verbod op teamsporten voor mensen boven 18 jaar. De Pro League hoopt dat de overheid voor het betaald voetbal een uitzondering maakt. De jubelende spelers van Antwerp zullen niet bijgedragen hebben aan deze lobby.

Lees meer: Belgische viroloog kritisch op feestende Antwerp-spelers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen