PSV-talent Gloster: "Nu moet ik zorgen dat ik erbij blijf"

4 augustus 2020, 08:40

Chris Gloster (20) mag zich deze week laten zien aan Roger Schmidt. De Amerikaanse linksachter kreeg maandag te horen dat de nieuwe trainer van PSV hem meeneemt op trainingskamp naar Duitsland. Met 29 spelers reizen de Eindhovenaren naar Marienfeld, waar PSV zal oefenen tegen SC Verl en Uerdingen.

"In de Verenigde Staten geldt PSV een grote club, dus als ik hier dan bij mag zijn lees je het op best veel plekken terug", vertelt Gloster in een interview met het Eindhovens Dagblad. De linksachter had niet verwacht mee te gaan naar Duitsland. "Om eerlijk te zijn was ik best wel verrast. Ik had al een paar keer meegetraind met de A-ploeg, maar was niet zeker van mijn zaak. Het is de eerste keer dat ik echt een lange periode mee ben en het voelt voor mij alsof ik nu halverwege ben bij PSV. Nu moet ik namelijk mezelf op een hoger niveau laten zien, mijn kansen pakken en zorgen dat ik erbij blijf."

Gloster is de Duitse taal machtig omdat hij een tijdje in Duitsland voetbalde. Een jaar geleden maakte hij de overstap van Hannover 96 naar PSV. "Ik ben daar een paar jaar geweest en heb kunnen wennen aan een aantal trainingsmethodes die ik nu ook tegenkom onder de nieuwe coach. Het systeem van Roger Schmidt is mooi om als toeschouwer naar te kijken denk ik. Rennen en gegenpressen is ook voor spelers geweldig, het geeft echt iets extra's aan het voetbal. Ik hoop dat we er goede resultaten mee gaan halen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen