Arbitragezaak dreigt in conflict tussen RKC Waalwijk en Sow

4 augustus 2020, 10:19

De afwezigheid van Sylla Sow bij RKC Waalwijk dreigt te ontaarden in een arbitragezaak. De KNVB heeft aan het Brabants Dagblad bevestigd dat er arbitrage is aangevraagd, maar een datum is vooralsnog nog niet ingepland. De zaak zal waarschijnlijk draaien over de rechtsgeldigheid van een optie in het contract van de 23-jarige middenvelder.

RKC Waalwijk lichtte vorig jaar de optie in het contract van Sow, waardoor de middenvelder tot de zomer van 2021 vastligt bij de Eredivisionist. Bij de eerste training van het seizoen ontbrak Sow echter. Ook in de dagen die volgden meldde hij zich niet op het trainingsveld van RKC Waalwijk.

Wessel Weezenberg, zaakwaarnemer van Sow, gaat waarschijnlijk bepleiten dat de speler transfervrij. Dat zou een overgang naar een andere club in elk geval een stuk makkelijker maken. Sow is de voorbije tijd in verband gebracht met het Belgische Eupen en Engelse clubs. Vorige week ontkende de zaakwaarnemer nog met klem dat de absentie van Sow te maken had met een eventuele transfer. Maandag reageerde hij niet op oproepen van het BD. RKC Waalwijk houdt zich stil over de kwestie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen