FC Utrecht stalt Van Rooijen bij Dijkhuizen's Excelsior

4 augustus 2020 – FC Utrecht verhuurt Mitchell van Rooijen komend seizoen aan Excelsior. De 21-jarige middenvelder tekende recent een nieuwe verbintenis in de Domstad, maar om daar uiteindelijk door te breken moet hij eerst meer ervaring op doen in de Eerste Divisie. Dat kan hij doen onder een oude bekende, Marinus Dijkhuizen.

FC Utrecht stalt Van Rooijen bij Dijkhuizen's Excelsior

De oefenmeester van Excelsior was eerder werkzaam bij FC Utrecht. "Hij heeft mij vaak meegemaakt tijdens trainingen en veel wedstrijden van mij gezien. Uit de gesprekken die ik met Ferry de Haan en hem had, sprak veel vertrouwen. Dat is belangrijk voor mij", stelt Van Rooijen op de clubsite van Excelsior over Dijkhuizen, komend seizoen zijn trainer.

Lees ook: FC Utrecht toont vertrouwen in Van Rooijen met nieuw contract

Dat hij FC Utrecht, waar hij sinds zijn negende jaar speelt, tijdelijk verlaat, voelt gek. "Natuurlijk is het lastig om Utrecht achter mij te laten, maar aan de andere kant is een nieuwe omgeving ook wel goed voor mij. Ik moet nieuwe ervaringen gaan opdoen en Excelsior biedt mij die kans."

Van Rooijen had in de Domstad door de moordende concurrentie op het middenveld niet veel perspectief op speeltijd, waardoor een verhuurperiode de beste oplossing was. Vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle maakte hij zijn basisdebuut. Daar bleef het tot dusver bij.

Eredivisie

gerelateerd