Gullit wil 'sociale kanker' racisme genezen in voetbalwereld

4 augustus 2020, 23:44

Ruud Gullit heeft bij de UEFA een oproep gedaan tegen racisme. De voormalig wereldvoetballer van het jaar is onderdeel van een grote campagne van de UEFA en in een persoonlijk verhaal maakt hij een statement tegen elke vorm van racisme. "Racisme is een sociale kanker, die we met z'n allen moeten zien te genezen."

Dat vertelt hij op de officiële kanalen van de UEFA. Daarin vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen met racisme, bijvoorbeeld tijdens de paspoortcontroles op het vliegveld. Naar eigen zeggen werd Gullit er 'altijd' tussenuit gepikt ten opzichte van andere spelers. "Dan voel je je gewoon anders." 

Ook wil hij niet mensen die anders denken en racistisch zijn het zwijgen opleggen, maar juist het gesprek aangaan. "We moeten erover praten met elkaar en het aandacht geven. En dat niet alleen met donkere spelers praten. Dit moeten we met elkaar doen, met iedereen en laten we dan zien wat we kunnen bereiken", stelt Gullit, die ook in Nederland al deel uitmaakt van een commissie tegen discriminatie.

Lees ook: Gullit en Tan in commissie van KNVB die racisme gaat bestrijden

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen