"Ik kan mij voorstellen dat dit een bom onder de Eredivisie legt"

5 augustus 2020, 10:26

De corona-ontdekking bij Ajax kan ook gevolgen hebben voor de Eredivisie. Na een bloedtest binnen de selectie van de Amsterdammers bleek dat dertien spelers en stafleden COVID-19 onder de leden hebben gehad. "Ik kan mij voorstellen dat dit een bom onder de Eredivisie legt, als je ziet hoe makkelijk het virus een selectie kan binnendringen", aldus Ajax-watcher Mike Verweij.

"Misschien moet Nederland ook overwegen spelers in een bubbel te krijgen", zegt Verweij in een video van De Telegraaf. "Het kan niet zo zijn dat een speler donderdag wordt getest, vrijdag met zijn gezinnetje uit eten gaat en zaterdag op het veld staat. In het buitenland zie je dat wedstrijden in Disneyland worden gespeeld (MLS, red.). Misschien moet de KNVB kijken naar iets vergelijkbaars. Misschien moeten hele selecties in een hotel om de Eredivisie veilig te laten verlopen. Ook dat gebeurt in het buitenland. Ik zeg niet dat het moet gebeuren, maar je moet het wel overwegen. Het is zaak dat de Eredivisie en Eerste Divisie heel veilig verlopen en moet je zulke rigoureuze maatregelen niet uitsluiten."

Lees ook: COVID-19 raakt Ajax: "Russisch roulette door gebrek aan feiten"

De reguliere manier van testen op corona in het betaalde voetbal lijkt in elk geval niet langer houdbaar na de ontwikkelingen in de selectie van Ajax. "Het gekke is dat er bij Ajax, ondanks spelers met corona, bijna geen verzuim op de training is geweest. Geen van de spelers heeft klachten gehad. Het virus is de selectie ingeslopen, zonder dat iemand het door heeft gehad. (...) Eén ding zou de KNVB kunnen doen: de bloedtest verplicht stellen. Als dit blijkt bij Ajax, zijn er misschien bij andere clubs wel meer spelers besmet geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen