Parker dolblij met promotie en vrije trap was afgesproken werk

5 augustus 2020 – Fulham-coach Scott Parker was emotioneel na de zege op Brentford in de play-offs voor de Premier League. In verlenging bezorgde Joe Bryan met twee doelpunten The Cottagers een snelle terugkeer op het hoogste niveau in Engeland. "Aan de degradatie van vorig seizoen hielden we forse littekens over die niet zichtbaar waren voor de buitenwereld, maar we hebben wel veel teleurstellingen moeten incasseren."

Parker dolblij met promotie en vrije trap was afgesproken werk

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat zei de coach tegenover Sky Sports in emotie na de 1-2 zege op Brentford. "Het was een heel zwaar seizoen, dat bijna niet zwaarder had gekund", zei de coach over het jaar in het Championship, waar Fulham na een heel moeilijk begin langzaam maar zeker omhoog klom op de ranglijst. "Er waren grote problemen bij de club, maar we hebben veel verbetering getoond. De mindset van de spelersgroep is veranderd."

Twee jaar geleden promoveerde Fulham ook, toen kwam er een elftal aan nieuwe spelers voor meer dan honderd miljoen euro. Dat verwacht Parker ditmaal zeker niet. "We gaan niet dezelfde fout maken als destijds", voorspelde de coach, die zijn loopbaan als voetballer afsloot bij Fulham. "De afgelopen vijftien maanden heeft deze ploeg heel veel stappen gemaakt. Natuurlijk hebben we versterkingen nodig, maar we hebben geleerd van de vorige keer."

Bijzondere vrije trap
Verder werd de coach ook gevraagd naar het openingsdoelpunt van Joe Bryan, die met een verrassende vrije trap knap de score opende. Afgesproken werk, aldus Parker. "David Raya staat altijd heel ver naar voren, dat hadden we bekeken. Ik riep Joe bij me voor de vrije trap, zodat het leek alsof we iets zouden afspreken. Maar ik vertelde hem vooral om de positie van Raya in de gaten te houden, voor hij de bal zou trappen."

Bekijk ookSlimme vrije trapt helpt Fulham in het zadel tegen Brentford

Reacties

Premier League

gerelateerd