Aké maakt voor 45 miljoen euro overstap naar Manchester City

5 augustus 2020, 20:57   Bijgewerkt: 5 augustus 2020, 21:14

Witte rook in het Etihad Stadium. Manchester City heeft de komst van Nathan Aké wereldkundig gemaakt. De Oranje-international is voor een bedrag van 45 miljoen euro overgenomen van AFC Bournemouth. In Manchester tekent de 25-jarige verdediger een contract voor vijf seizoenen.

De voorbije dagen dagen werd duidelijk dat de toekomst van Aké in Manchester ligt. De centrumverdediger beschikte bij Bournemouth over een contract dat nog twee jaar doorliep. Onlangs degradeerden The Cherries uit de Premier League, waardoor een vertrek van Aké onafwendbaar was. Bij Manchester City keert de Nederlandse verdediger terug in de Engelse top. In het verleden speelde hij bij Chelsea, waar hij niet in het eerste elftal doorbrak.

Bij Manchester City versterkt Aké de verdedigende linie. De Oranje-verdediger is alweer de vierde zomeraanwinst van de Engelse grootmacht. The Citizens versterkten zich eerder deze transferperiode met Issa Kaboré (KV Mechelen), Yan Couto (Coritiba) en Ferran Torres (Valencia). Het ligt in de lijn de verwachting dat de selectie van trainer Pep Guardiola nog verder versterkt wordt.

Aké is door zijn transfer naar Manchester City de drie na duurste Nederlandse voetballer aller tijden. Alleen Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt waren duurder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen