Inter en Man United schakelen Eredivisie-beulen uit

5 augustus 2020, 22:59

De Europa League is twee Eredivisie-beulen armer. Het Inter van Stefan de Vrij schakelde Getafe uit door in Gelsenkirchen met 2-0 te winnen. Manchester United rekende af met LASK Linz. De Engelse grootmacht won met 2-1 van de Oostenrijkse club, wat na de 0-5 zege in de heenwedstrijd ruim voldoende was.

Inter - Getafe 2-0

In maart ging vanwege de coronacrisis een streep door de heenwedstrijd tussen Inter en Getafe, die in Italië gespeeld zou worden. Omdat werd besloten de achtste finale over één wedstrijd te spelen en om geen van de teams een thuisvoordeel te geven, vond de ontmoeting op neutraal terrein plaats. Gekozen werd voor de Veltins-Arena, het stadion van Schalke 04.

Bij Inter was er een basisplaats voor Stefan de Vrij, dinsdag gekozen tot beste verdediger van het voorbije Serie A-seizoen. Hij zag hoe Romelu Lukaku na een halfuur de score opende. De Belg maakte handig gebruik van zijn sterke lichaam en plaatste de bal in de lange hoek. Een belangrijk moment voor de Italiaanse ploeg, die tot dat moment niet goed in de wedstrijd zat.

Ajax-beul Getafe had een kwartier voor tijd eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen. Op advies van de VAR gaf de dienstdoende scheidsrechter de Spaanse club een strafschop na een handsbal van Diego Godín. Molina ging achter de bal staan en schoot naast. Toen Christian Eriksen zeven minuten voor tijd de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Inter meldt zich bij de laatste acht van de Europa League en treft in de volgende Bayer Leverkusen of Rangers, voor Getafe zit het seizoen erop.

Manchester United - LASK Linz 2-1

Na de 0-5 in Oostenrijk was de return tussen Manchester United en LASK Linz slechts een formaliteit. De Oostenrijkers, die eerder in het toernooi PSV en AZ dwarszaten, kwamen tien minuten voor tijd knap op voorsprong op Old Trafford. Met een fraai afstandsschot maakte Philipp Wiesinger de 0-1. Manchester United stelde vervolgens orde op zaken door goals van Jesse Lingard en Anthony Martial. Bij United was er een basisplaats voor Timothy Fosu-Mensah, terwijl Tahith Chong als invaller in actie kwam. In de kwartfinale neemt de Engelse club het op tegen FC Kopenhagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen