Gisteren gemist: Aké tekent bij Man City, PSG-debuut Xavi Simons

10 augustus 2020, 23:16

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 5 augustus.

Aké maakt voor 45 miljoen euro overstap naar Manchester City

Witte rook in het Etihad Stadium. Manchester City heeft de komst van Nathan Aké wereldkundig gemaakt. De Oranje-international is voor een bedrag van 45 miljoen euro overgenomen van AFC Bournemouth. In Manchester tekent de 25-jarige verdediger een contract voor vijf seizoenen.

Xavi Simons maakt debuut voor Paris Saint-Germain

Xavi Simons heeft woensdagavond zijn officieuze debuut voor Paris Saint-Germain gemaakt. Als invaller kwam de Oranje-jeugdinternational binnen de lijnen tegen FC Sochaux. PSG won het oefenduel met 1-0.

Inter en Man United schakelen Eredivisie-beulen uit

De Europa League is twee Eredivisie-beulen armer. Het Inter van Stefan de Vrij schakelde Getafe uit door in Gelsenkirchen met 2-0 te winnen. Manchester United rekende af met LASK Linz. De Engelse grootmacht won met 2-1 van de Oostenrijkse club, wat na de 0-5 zege in de heenwedstrijd ruim voldoende was.

Weghorst en Elia delven onderspit in Europa League

Het seizoen zit erop voor Wout Weghorst en Eljero Elia. Weghorst ging woensdagavond met VfL Wolfsburg met 3-0 onderuit tegen Shakhtar Donetsk, met uitschakeling in de Europa League tot gevolg. Elia verdedigde met Istanbul Basaksehir een 1-0 zege uit de heenwedstrijd, maar ging in de return met 3-0 onderuit tegen FC Kopenhagen.

AZ heeft smaak nog niet te pakken en verliest opnieuw

De voorbereiding van AZ verloopt niet bepaald vlekkeloos. De Alkmaarders speelden woensdagavond hun derde oefenwedstrijd en wonnen weer niet. In Epe verloor de ploeg van trainer Arne Slot met 0-1 van PEC Zwolle.

Marotta meldt witte rook: Sánchez definitief naar Inter

Er komt een einde aan het dienstverband van Alexis Sánchez bij Manchester United. De Chileense aanvaller maakt de definitieve overstap naar Inter, zo heeft Beppe Marotta duidelijk gemaakt. De deal wordt woensdag wereldkundig gemaakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen