Geen klachten bij Ajacieden 'eerder geluk' dan door topsport

6 augustus 2020, 08:52

Viroloog Bert Niesters denkt dat de dertien Ajacieden enigszins geluk hebben gehad dat ze geen klachten hebben gehad van het coronavirus. Bij Ajax was er een pas achteraf ontdekte uitbraak, met liefst dertien coronagevallen. "Ik ken mensen die heel fit waren, maar wel doodziek zijn geworden van corona."

Dat vertelt Niesters tegenover het Algemeen Dagblad. Toch kreeg niemand klachten bij Ajax, sterker nog: men had niet eens door dat ze met corona waren besmet. "Dat heeft vooral met leeftijd te maken. Als niemand echt ziek is geworden, dan houden ze er daarna hoogstwaarschijnlijk ook geen blijvende klachten aan over", verwacht Niesters, die het eerder geluk noemt dan dat het met topsport te maken heeft dat er geen klachten kwamen.

"Hoe gezonder, hoe beter, maar dat betekent niet per definitie dat je niet ziek kan worden. Van jongeren weten we wel dat ze er nauwelijks ziek van kunnen worden", stelt het hoofd klinische virologie, die weet dat de Ajacieden zich in principe geen zorgen hoeven te maken. "Als ze het gehad hebben en antistoffen hebben aangemaakt, zijn ze er van af en kunnen ze het niet overdragen."

Lees ook: "Ik kan mij voorstellen dat dit een bom onder de Eredivisie legt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen