KNVB gaat coronatests verplichten in reglementen

6 augustus 2020, 09:19

De KNVB gaat kijken of het de coronatesten voor betaald voetbalclubs kan verplichten in het reglement Wedstrijden Betaald Voetbal. Vooralsnog is dat weliswaar opgenomen in de protocollen voor de herstart van de competitie, maar kan het – behalve tot twee weken voor de start van de competitie – nog niet worden verplicht. Daarin komt dus verandering.

Dat laat manager competitiezaken Jan Bluyssen weten tegenover De Telegraaf. "We adviseren clubs nu al om te testen, maar twee weken voor de start van de competitie wordt dit verplicht", legt Bluyssen de huidige protocollen uit. "Op dit moment is er vanuit de overheid geen verplichting om te testen. De clubs zijn als werkgever verantwoordelijk voor de inrichting van de medische zorg binnen de club."

Pas als de Eredivisie begint, wordt de rol van de KNVB weer groter en kan de voetbalbond clubs wél dwingen om de tests uit te voeren. Dat is gebeurd in overleg met alle clubs. "Op dit moment is er vanuit de overheid geen verplichting om te testen. De clubs zijn als werkgever verantwoordelijk voor de inrichting van de medische zorg binnen de club", aldus Bluyssen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen