Heracles haalt De La Torre transfervrij op bij Fulham

6 augustus 2020 – Heracles Almelo heeft zich voor komend seizoen versterkt met de middenvelder annex aanvaller Luca de la Torre (22). De Amerikaan met Spaans paspoort komt donderdag over van het gepromoveerde Fulham, waar hij afgelopen seizoen een kleine bijrol had. In Almelo tekent hij een contract voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.

Heracles haalt De La Torre transfervrij op bij Fulham

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat laat de Eredivsie-club weten. De la Torre kwam in 2014 naar Londen, waar hij kwam te voetballen voor Fulham. Voor die club kwam hij vooral uit in de jeugd- en beloftenteams, maar viel afgelopen seizoen tweemaal in het Championship in. Door een transfervrije status kon Heracles Almelo de multi-inzetbare speler vastleggen. "Hij kan als flankspeler op beide kanten uit de voeten, maar ook als aanvallende middenvelder. Hij biedt ons daarmee extra opties", aldus technisch directeur Tim Gilissen.

De kersverse aanwinst kijkt zelf ook uit naar zijn avontuur in de Eredivisie. "Deze club speelt graag attractief voetbal. Dat past denk ik goed bij mijn technische stijl van spelen", aldus De la Torre. "Daarover heb ik ook goede gesprekken gevoerd met onder meer trainer Frank Wormuth. Daar sprak vertrouwen uit. Ik kan niet wachten om te laten zien wat ik in huis heb."

In navolging van Sinan Bakis (FC Flyeralarm Admira), Marco Rente (Borussia Dortmund II), Noah Fadiga (Club Brugge) en Rai Vloei (Excelsior) is De la Torre alweer de vijfde zomeraanwinst, al vertrokken er nog veel meer spelers uit Almelo. Mohammed Osman, Cyriel Dessers en Dario van den Buijs waren de meest bekende gezichten van de in totaal elf vertrekkers.

Eredivisie

gerelateerd