Nieuwe soap België blijft uit: beroep Westerlo afgewezen

6 augustus 2020, 15:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De poging van Westerlo om ook te promoveren naar de Jupiler Pro League, is mislukt. De club die afgelopen seizoen bovenaan het tweede niveau van België eindigde, maar toch buiten de play-offs greep, wilde na een uitbreiding van de hoogste afdeling promotie afdwingen via de rechter. Die ging daar echter niet in mee.

Onze zuiderburen hebben de gekke regel dat alleen de periodekampioenen meedoen in de play-offs en niet de ploeg die over de hele competitie de meeste punten haalt. Daardoor liep koploper Westerlo de play-offs om promotie mis. De finale was echter niet meer relevant, omdat er twee ploegen mochten promoveren, nadat Waasland-Beveren gehandhaafd moest blijven op het hoogste niveau.

Daarom gingen Beerschot én OH Leuven (de verliezer van de promotiefinale) naar de Jupiler Pro League, maar volgens Westerlo had het net zo veel recht op promotie, als OH Leuven. Volgens hen stond er nergens in de regels van de Belgische voetbalbond dat dit niet het geval zou zijn in dit scenario. De rechter ging daar echter niet in mee en blijft Westerlo, dat getraind wordt door Bob Peeters, op tweede niveau van België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen