"Burgemeesters kunnen fans bij wedstrijden verbieden"

6 augustus 2020, 19:35   Bijgewerkt: 6 augustus 2020, 21:05

Mark Rutte is donderdag bij de persconferentie over het coronavirus ook ingegaan op de situatie in de voetbalwereld. De premier baalde van de zingende Feyenoord-fans bij een openbare training en stelt dat het een mogelijkheid is dat er mogelijk zonder publiek gespeeld gaat worden.

Mocht het virus verder om zich heen grijpen, dan kan dat ook de voetbalwereld gaan raken. "Burgemeesters en veiligheidsregio's kunnen de aanwezigheid van supporters bij voetbalwedstrijden beperken of verbieden. Als de cijfers daar aanleiding toe geven, kunnen maatregelen worden opgerekt naar landelijk niveau. Als we de hartstochtelijke Feyenoord-fans in Rotterdam en de oplopende besmettingscijfers in die stad zien, kunnen we als kabinet voorstellen dat de aanwezigheid van fans daar drastisch wordt beperkt", vertelde Rutte op de persconferentie.

De Eredivisie schiet op zaterdag 12 september weer in gang. Tot die tijd spelen de ploegen oefenduels waarbij een beperkt aantal fans aanwezig mag zijn. Ook tijdens de eerste maanden van het nieuwe seizoen zal er in het betaalde voetbal een kleine groep aanwezig mogen zijn in stadions.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen