Veltman: "Heb me wel afgevraagd of ik ermee moest kappen"

6 augustus 2020, 20:23

Joël Veltman kende een mooie tijd bij Ajax en gaat het nu proberen in de Premier League bij Brighton & Hove Albion. Gemakkelijk was het echter niet altijd, aangezien hij in april 2018 een zware knieblessure opliep. Die zette hem destijds aan het denken.

Hij is toen heel diep gegaan, vertelt Veltman aan Helden. "Je ziet me weinig huilen, maar toen heb ik wel wat tranen gelaten. Bij die blessure zakte de moed me in de schoenen. In de A1 had ik de kruisband van mijn andere knie al gescheurd. Jeetje, moet ik weer zo'n traject in, dacht ik. Het was nog maar een paar wedstrijden tot het einde van het seizoen en ik wilde graag een transfer maken, dat had ik ook niet onder stoelen of banken geschoven. Dat ging dus niet door. Ik heb me wel even afgevraagd of ik er niet mee moest kappen."

"Die gedachte schoot weleens door mijn hoofd", zegt Veltman over zijn kruisbandblessure. "Ik ging twijfelen. Kan ik zo'n herstelperiode weer aan? Misschien is het niveau straks veel te hoog na mijn herstel. Die eerste twee maanden waren mentaal heel zwaar", zegt Veltman. In januari 2019 maakte hij zijn rentree en dat was niet gemakkelijk. "Voorheen kon ik met een beetje spelinzicht de bal nog onderscheppen, nou, dat ging toen niet. Ik moest meteen volle bak. Ook de wisselspelers liftten mee op het hoge niveau van de rest. Ik dacht die eerste trainingen: ben ik nou zo slecht geworden of zij zo goed?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen