Feyenoord greep in winter naast aan Vitesse verhuurde Openda

7 augustus 2020, 08:39

De aan Vitesse verhuurde Loïs Openda kon afgelopen winter ook naar Feyenoord. De twintigjarige aanvaller van Club Brugge zag daar zelf vanaf, waarna Feyenoord z'n oog liet vallen op Robert Bozenik. "Ik zag een verhuurperiode toen niet zitten", aldus de huidige Vitessenaar.

"Ik koos ervoor bij Club Brugge te blijven en voor mijn kansen te gaan", zegt Openda in De Gelderlander. Die keuze viel niet goed uit. De Belg kwam tot slechts drie optredens voor Brugge. Bij Vitesse hoopt hij komend seizoen op meer speeltijd. "Ik kan op alle vlakken nog beter worden. Maar uiteindelijk is goals maken de belangrijkste taak van een spits. Dat is dus mijn doel, veel scoren."

Aan Openda kleeft een bijzonder verhaal. Zijn eerste levensjaar bracht hij door in het ziekenhuis. Er werd voorspeld dat honderd meter lopen onmogelijk zou zijn, maar eind 2018 speelde Openda in de Champions League tegen Borussia Dortmund en AS Monaco. "Mijn leven is un don de Dieu, een geschenk van God. Zonder Hem had ik hier niet gestaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen