Aboutaleb gaat supporters in De Kuip niet onmiddellijk verbieden

7 augustus 2020, 09:40

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is niet van plan publiek te weren bij de Rotterdamse profclubs. Premier Mark Rutte zei donderdag dat hij zich dat kon voorstellen nadat Feyenoord-fans eerder deze week aan coronamaatregelen overtraden. Daarnaast is Rotterdam ook een coronahaard. Wel gaat Aboutaleb in gesprek met de clubs.

"Ik was niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan", zegt de burgemeester tegen Radio Rijnmond. "We zijn in gesprek met Feyenoord en de andere clubs over het maximaal aantal toeschouwers. Een totaalverbod kan altijd, maar eerst proberen we het onder goede omstandigheden te organiseren. Als dat niet lukt kunnen we het altijd verbieden, maar dat is niet de eerste insteek."

Lees meer: "Burgemeesters kunnen fans bij wedstrijden verbieden"

Feyenoord liet afgelopen woensdag publiek toe tijdens een openbare training in De Kuip. Hoewel er een verbod op bestaat, besloten fans toch te zingen. "Het is niet goed wat daar gebeurde. "Al snap ik de emoties die bij voetbal gepaard gaan. Mensen zaten eerst verspreid en gingen later toch klonteren en zingen. Dat is buitengewoon onverstandig, met oog op de verspreiding van het virus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen