De Graafschap raakt Van den Boomen kwijt aan Fransen

7 augustus 2020, 11:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Branco van den Boomen is vertrokken bij De Graafschap. De 25-jarige middenvelder tekent voor drie seizoenen bij Toulouse, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Franse Ligue 1. Toulouse heeft de transfer reeds via de officiële kanalen aangekondigd. Naar verluidt ontvangt De Graafschap de gelimiteerde transfersom van 350.000 euro.

Van den Boomen kon ook naar de Eredivisie en De Graafschap wilde hem dolgraag behouden. Echter wist Toulouse hem te overtuigen. "Een grote club, met een schitterend stadion. Dat onderschatten mensen in Nederland misschien wel een beetje. Ik zie het ook als een mooie uitdaging om in een groot voetballand als Frankrijk te gaan spelen en te laten zien wat ik kan", zegt Van den Boomen tegen Voetbal International.

Lees ook: Snoei baalt: "Vind Van den Boomen zelfs completer dan Diemers"

Volgens zijn begeleider Daan Kramp (Forza Sports Group) is Toulouse erg ambitieus. "Een grote club in Frankrijk met een rijke historie. Ze willen terug naar de hoogste divisie en zetten daar met de nieuwe eigenaren en Damien Comolli als technische baas heel gericht op in. Comolli heeft ervaring bij grote clubs als Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe. Voor Branco een hele mooie kans om zich te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen