Feyenoord mag 4000 minder fans toelaten, mondkapje verplicht

7 augustus 2020, 14:32

Feyenoord mag zondag slechts drieduizend toeschouwers toelaten in De Kuip voor het oefenduel met Sparta Rotterdam. In een eerder stadium stond dat aantal op zevenduizend. Op last van de gemeente is dit teruggeschroefd, omdat de coronamaatregelen zijn teruggeschroefd. Tevens is een mondkapje verplicht.

Deze week raakte Feyenoord in opspraak, omdat fans tijdens een open training in het stadion gingen zingen. Volgens het landelijke coronaprotocol is dit verboden. Bovendien geldt Rotterdam momenteel als coronahaard. Premier Mark Rutte zei donderdag dat hij zich kon voorstellen dat burgemeester Ahmed Aboutaleb supporters in het stadion helemaal zou gaan weren.

Zover komt het (vooralsnog) niet. Wel is bepaald dat iedere stadionbezoeker verplicht een mondkapje moet draaien. 'Deze maatregel is van toepassing vanaf het moment van aankomen bij de rij voor de toegangspoorten om naar binnen te gaan tot bij verlaten van het stadion', meldt Feyenoord via de officiële clubkanalen.

Verder mag Feyenoord tickets voor het oefenduel met FC Twente op zondag 16 augustus nog niet in de verkoop doen. Eerst moet aanstaande zondag geëvalueerd worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen