Absolute wereldgoals helpen AZ aan de eerste oefenzege

8 augustus 2020, 17:25   Bijgewerkt: 8 augustus 2020, 18:48

AZ heeft bij de rentree van Myron Boadu de eerste oefenzege van deze voorbereiding te pakken. De jonge spits had daar overigens geen aandeel in, want twee wereldgoals (Yukinari Sugawara en Thomas Ouwejan) zorgden in de laatste twintig minuten voor de 2-1 zege. Domper was het uitvallen van Dani de Wit, die in de eerste helft voortijdig naar de kant moest.

Ron Vlaar en Calvin Stengs ontbraken nog altijd bij AZ, waardoor Teun Koopmans samen met Ramon Leeuwin achterin stond opgesteld. Zij hadden niet Marco Bizot achter zich staan, want hij was ziek. Hobie Verhulst was de stand-in van Bizot en hij maakte een uitstekende indruk tussen de palen. De keren dat OSC Lille – met Sven Botman in de basis – gevaarlijk werd, stond de van Go Ahead Eagles overgekomen goalie zijn mannetje.

AZ was met de weer fitte Boadu een aantal keer gevaarlijk, al bleef de spits in de eerste helft ongevaarlijk. Zijn collega voorin Oussama Idrissi was de meest dreigende man, maar verzilverde de verkregen kansen niet. Dus toen OSC Lille in de tweede helft op voorsprong kwam en AZ de kansjes die het kreeg, bleef missen, leek hetzelfde beeld als tegen Racing Genk, FC Utrecht en PEC Zwolle (allen 0-1 verlies) te ontstaan.

Lees ook: Slot maakt zich na derde nederlaag nog geen grote zorgen bij AZ

Sugawara zorgde er echter voor dat het wachten van de AZ-fans op het eerste doelpunt in de voorbereiding de moeite waard werd. De Japanner schoot van grote afstand heerlijk raak ruim een kwartier voor tijd. Hij zorgde niet alleen voor het eerste doelpunt in de voorbereiding, maar ook voor de basis van de eerste oefenzege. Ruim vijf minuten voor het einde schoot Ouwejan een vrije trap van grote afstand even zo fraai tegen de touwen.

Er waren geen talloze uitgespeelde kansen voor AZ zoals tegen eerder tegen Genk, maar wel een zege voor AZ. Dat is een meevaller voor tarainer Arne Slot in aanloop naar de voorronde van de Champions League, waarin het maandag hoort wie het treft. AS Monaco is voordien nog een oefenpartner, mogelijk dat ook dan Vlaar en Bizot weer terugkeren bij de Alkmaarders. De inzetbaar van Stengs blijft vermoedelijk tot de laatste dagen voor het duel om CL-voetbal twijfelachtig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen