Ajax wint eerste oefenduel met dubbelslag Antony

8 augustus 2020, 20:41

Ajax heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen probleemloos gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag was veel te sterk voor RKC Waalwijk en liet de hekkensluiter van afgelopen seizoen met 6-1 in zekere zin nog ontsnappen. Jurgen Ekkelenkamp, aanwinst Antony en de weer fris ogende Dusan Tadic maakten een prima indruk bij de Amsterdammers.

Ondanks dat RKC Waalwijk minder ver is in de voorbereiding en anders dan Ajax geen twee volledige elftallen op de been kon brengen, had Maarten Stekelenburg in de eerste helft meer te doen dan hij wellicht had verwacht. De bezoekers waren af en toe behoorlijk dreigend, zonder grote uitgespeelde aanvallen. Stekelenburg stond in het doel omdat Andre Onana met een lichte enkelblessure aan de kant bleef. Ook Sergino Dest en David Neres waren nog niet van de partij.

Desondanks was Ajax uiteraard wel by far de betere partij in de lege Johan Cruijff Arena, maar in de eerste helft was het in de laatste fase erg slordig. Een snoeiharde vrije trap van Zakaria Labyad eindigde op de paal, waarna niet veel later Lassina Traoré met enig fortuin wél de score opende op aangeven van Quincy Promes.

Maar ondanks dat het vaker wisselde en fitter was dan RKC Waalwijk, had het mededogen met de opponent. Aanwinst Antony maakte een frisse indruk en bekroonde zijn officieuze debuut meteen met een prima treffer. Door wijfelend optreden van Stekelenburg bij een corner van RKC Waalwijk, maakten de bezoekers via Teun van Grunsven zelfs nog een eretreffer.

Desondanks zal Ten Hag ongetwijfeld goede dingen hebben gezien bij Ajax, waar Lisandro Martínez linksachter speelde en Justin Timber én Carel Eiting achterin prima opereerden. Devyne Rensch (17) maakte zijn officieuze debuut namens Ajax, dat geen seconde in de problemen kwam, maar op veel vlakken ook nog veel beter kan dan het zaterdagavond in het eerste oefenduel liet zien. Omdat Antony op aangeven van Tagliafico vlak voor tijd zijn tweede maakte en Huntelaar een minuut later dat voorbeeld volgde, verlieten de Amsterdammers alsnog glimlachend en met een royale zege de Arena.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen