Bayern dankzij goudhaantje Lewandowski langs Chelsea

8 augustus 2020, 22:51

Bayern München heeft zaterdagavond een simpele avond gehad in eigen huis tegen Chelsea. Zonder de allerhoogste inspanning kwam Der Rekordmeister in eigen huis al snel op een voorsprong, waardoor de spanning voor zo ver die er nog was al helemaal uit het tweeluik was. Opnieuw imponeerde de ploeg van Hansi Flick en liet het The Blues volledig kansloos (4-1), met een hoofdrol voor opnieuw Robert Lewandowski

Als het flink uitgekleede Chelsea nog enige hoop had op een absolute stunt op bezoek bij Bayern München, dan was dat binnen tien minuten al niet meer aan de orde. Lewandowski werd weggestoken en vervolgens neergehaald door keeper Willy Caballero – die opnieuw de voorkeur kreeg boven Kepa Arrizabalaga. In eerste instantie werd het voorval teruggefloten wegens buitenspel, maar de VAR zag dat de Pool op één lijn stond en dus werd alsnog een pingel gegeven. 

De keeper kreeg geel en kon vervolgens Lewandowski niet van zijn twaalfde (!) goal in deze Champions League-campagne houden. In een regulier seizoen had de toch al recordbrekende spits het record van Cristiano Ronaldo meer dan serieus kunnen aanvallen, al lijkt dat door de enkele duels vanaf de kwartfinales een bijzonder moeilijk verhaal te worden. Dat de Pool meer kan dan scoren, liet hij overigens na een klein half uur ook zien, toen hij aangever was bij de treffer van Ivan Perisic, die werkelijk aan alle goede intenties een einde leek te maken. 

Ook Phillipe Coutinho en Corentin Tolisso kregen nog speelminuten bij Bayern München, dat geen seconde meer in de problemen kwam. De Franse invaller profiteerde net als Perisic van goed voorbereidend werk van Lewandowski, die vlak voor tijd zelf ook nog als doelpuntenmaker op papier kwam. De spits kopte een fraaie voorzet van Álvaro Odriozola tegen de touwen en zorgde ook in de return voor een verschil van drie treffers. Met twee goals en twee assists had de Pool opnieuw een absolute hoofdrol, in het tweeluik dat met 7-1 (!) wordt gewonnen door Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen