Schuurs leert van Bogarde: "Ik moet meedogenlozer worden"

9 augustus 2020, 11:01

Vorig seizoen speelde Perr Schuurs de nodige wedstrijden voor Ajax, maar was hij geen onbetwiste basisspeler. De verdediger verloor de concurrentiestrijd van Daley Blind en Joël Veltman en hoopt door het vertrek van laatstgenoemde nu wel zijn kans te krijgen.

Schuurs strijdt met Edson Alvarez en Jurriën Timber op de positie naast Blind. "Dat geeft wel vertrouwen", stelt hij in De Telegraaf. Zaterdag deed hij een helft mee tegen RKC Waalwijk. Ik heb nu het idee dat het realistisch is dat ik de kans ga krijgen." Afgelopen seizoen kreeg Schuurs ook kansen, maar greep hij die niet. Fouten tegen AZ en Getafe werden hem aangerekend. "Dat heeft denk ik met concentratie te maken, want ik maakte die fouten in de laatste minuten. Ik weet wat ik beter moet doen. Ik wil me nu zo goed mogelijk laten zien. Ik moet nu de kans die ik krijg, grijpen. Basisspeler van Ajax worden is nu een reëel doel."

Schuurs leert op het trainingsveld veel van Winston Bogarde. De assistent-trainer was in zijn loopbaan een spijkerde verdediger. "Iedereen weet wat Winston voor een verdediger was", zegt Schuurs. "Hij kon als geen ander zijn kracht gebruiken en de laatste weken is hij erg met me bezig. Hij wil dat op mij ook allemaal overbrengen. Dat is voor mij alleen maar mooi, daar kan ik mijn voordeel mee doen. Ik moet meedogenlozer worden. Op dat punt moet ik me nog steeds verbeteren", beseft de twintigjarige Limburger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen