Spoorboekje: AZ in koker voor voorronde CL, kwartfinales EL

10 augustus 2020, 07:00   Bijgewerkt: 9 augustus 2020, 23:27

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 10 augustus.

Nieuws

Loting Champions League

AZ is in beroep gegaan bij de UEFA tegen het besluit om Ajax het beste Champions League-ticket te geven. De club gaat vandaag echter 'gewoon' in de koker voor de tweede voorronde van het miljardenbal. AZ kan Besiktas, Rapid Wien of Viktoria Plzen loten. In totaal moet AZ drie voorrondes overleven om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Wedstrijden

Internazionale - Bayer Leverkusen (21.00 uur)

Het uitschakelen van Rangers FC was voor Bayer Leverkusen een koud kunstje, maar in de kwartfinales wacht er een veel zwaardere klus. Internazionale is in Duitsland namelijk de tegenstander van de ploeg van Peter Bosz. De Italianen gelden als een favoriet voor de eindzege en wonnen in de vorige ronde van Getafe. Een mooi affiche dus, die waarschijnlijk aan de neus van Christian Eriksen voorbij gaat. De Deen is vermoedelijk wederom wisselspeler in de ploeg van Antonio Conte.

Manchester United - FC Kopenhagen (21.00 uur)

Sinds de hervatting speelt Manchester United als herboren. Onder aanvoering van Bruno Fernandes werd in de Premier League deelname aan de Champions League veiliggesteld. Gezien de wederopstanding behoort United tot een van de grote favorieten voor de eindzege van de Europa League. De halve finale lonkt, want United is aan z'n stand verplicht af te rekenen met FC Kopenhagen.

Voetbal op tv

18.45 uur: FC Twente - Fortuna Sittard, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

21.00 uur: Internazionale - Bayer Leverkusen, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Manchester United - FC Kopenhagen, FOX Sports 2, live verslag van het Europa League-duel

23.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, programma met het laatste sportnieuws

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen