Dessers meteen van grote waarde in seizoensopener van Genk

9 augustus 2020, 18:04

Een scorende Cyriel Dessers heeft Racing Genk aan een zege geholpen in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De Eredivisie-topscorer schoot tegen Zulte Waregem vanaf de penaltystip de winnende treffer tegen de touwen: 1-2. Dessers startte ook in de basis.

Genk kende nog wel een valse start in de eerste helft. Zulte kwam vlak voor het rustsignaal op een verdiende voorsprong. In zijn vijfhonderdste wedstrijd in de Belgische Pro League opende Olivier Deschacht de score. Pas in de laatste twintig minuten liet Genk het duel kantelen. De gelijkmaker kwam tot stand na voorbereidend werk van Dessers. Via hem kwam de bal bij Paul Onuachu, die met een lobje doelman Eike Bansen verschalkte.

Even later ging de bal op de stip wegens een handsbal van Ewoud Pletinckx. Dessers eiste de bal op en maakte vanaf elf meter geen fout. In de resterende tien minuten kreeg Dessers nog twee mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De oud-spits van NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo miste voor open doel en werd een treffer afgekeurd, omdat hij buitenspel stond. Maar de zege kwam daardoor niet meer in gevaar en mag Genk zich ook gelijk koploper noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen