Officieuze rentree Robben bij FC Groningen aanstaande

10 augustus 2020, 19:03

Arjen Robben maakt vrijdag waarschijnlijk zijn officieuze rentree bij FC Groningen, zo heeft trainer Danny Buijs maandag laten weten. De 36-jarige aanvaller heeft de afgelopen tijd hard aan zijn fitheid gewerkt en is klaar om weer in actie te komen.

FC Groningen oefent vrijdag tegen PEC Zwolle. "Mijn verwachting is dat hij vrijdag zijn eerste minuten gaat maken. Vorige week heeft hij veel gedeeltes van de training meegedaan. Als ik kijk hoe hij dat deed, dan kunnen we daar dik tevreden over zijn", aldus de trainer tegenover het televisiekanaal van de Groningers.

Dinsdag speelt de Trots van het Noorden tegen FC Emmen, maar dat duel laat Robben aan zich voorbij gaan. "We kiezen ervoor om hem niet twee wedstrijden in vier dagen te laten spelen. Het zijn zijn eerste wedstrijden sinds ruim een jaar. Voor hem geldt: verdergaan met trainen, in de groep en individueel. Hopelijk maakt hij vrijdag zijn eerste wedstrijdminuten."

Robben was er niet bij toen FC Groningen begin deze maand de oefencampagne opende met een zege tegen Heracles Almelo (1-0). Als hij vrijdag tegen PEC Zwolle in actie komt, zal hij de aanvoerdersband dragen. Buijs maakte onlangs bekend dat de routinier is gekozen als captain.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen