Penalty Fernandes voorkomt blamage sterker United

10 augustus 2020, 23:34

Manchester United heeft maandagavond een blamage in de Europa League na verlenging voorkomen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjær had het in de zestigste (!) officiële wedstrijd van het seizoen bijzonder zwaar met FC Kopenhagen, maar ging na een gemakkelijk gegeven strafschop uiteindelijk - gezien de verhoudingen terecht - wel door naar de halve finale (1-0).

Samen met Internazionale en Sevilla is het in de Premier League in uitstekende vorm verkerende Manchester United een van de absolute favorieten voor de Europa League-winst. De return tegen LSAK Linz was na de 0-5 zege in Oostenrijk een formaliteit afgelopen week en dat werd het enkele duel in de kwartfinale tegen FC Kopenhagen ook min of meer verwacht.

Nadat eerder Anthony Martial nog een teenlengte tekort kwam voor de voorsprong, schoot Greenwoord wél raak. De VAR constateerde echter buitenspel, waardoor de goal niet op het scorebord kwam. Dat gebeurde ook nadat Rashford de reboud van een poging van opnieuw Greenwood binnenwerkte in het tweede bedrijf. Ook ditmaal ging de vlag omhoog en bleef de treffer uit.

De deksel op de neus leek United tien minuten voor tijd te krijgen na een geweldige actie van Rasmus Falk, die twee United-verdedigers in de lure legde met een heerlijke hakbal. Het vervolg was ook goed, maar het uiteindelijke schot werd geblokt. Vervolgens was het United dat net zoals heel het duel de klok sloeg, maar via Bruno Fernandes en Anthony Marial (twee keer een fraaie redding) kwam United ook niet tot scoren, waardoor het een verlenging werd.

De Fransman had vervolgens nog enkele fraaie dribbels in huis, maar in de eindfase bleef United slordig, terwijl de keren dat het zich wel door de defensie speelde, de vlag voor buitenspel omhoog ging óf Johnsson in de weg lag. Desondanks werd het zestigste duel van dit seizoen gewonnen door de Engelsen, die - als ze de finale van de Europa League halen - meer dan een jaar bezig zijn aan het huidige seizoen. Dat zou met de EL-winst wel een fraaie kers betekenen op de taart met de derde plaats in Engeland. Al zal het de komende duels, eerst tegen Wolverhampton Wanderers of Sevilla, dan wel beter moeten dan tegen FC Kopenhagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen