De Roon over Atalanta: "We rennen gewoon beter"

11 augustus 2020, 13:06   Bijgewerkt: 11 augustus 2020, 14:18

Marten de Roon gaat zich woensdag met stuntclub Atalanta proberen te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Hoewel de Italianen dit seizoen veel indruk hebben gemaakt, zijn zij de underdog tegen Paris Saint-Germain. Dat de kwartfinale over een wedstrijd wordt gespeeld, spreekt volgens De Roon niet in het nadeel van Atalanta.

In een uitgebreid interview met France Football geeft De Roon aan dat hij uitkijkt naar de ontmoeting met PSG. "In deze fase van het toernooi wil je tegen de beste teams en spelers ter wereld spelen. Het is natuurlijk een beetje raar dat we slechts één keer tegen elkaar spelen, maar het blijft een grote kans om tegen een grote club als PSG te spelen. Het kan een voordeel zijn dat de kwartfinale over een wedstrijd wordt gespeeld. Negentig minuten tegen een beter team spelen is minder moeilijk dan 180 minuten. Er liggen mogelijkheden, maar het wordt moeilijk. We zijn de outsider, maar zullen ons best doen", aldus de Oranje-international.

De resultaten van Atalanta spreken boekdelen, maar het is vooral de speelwijze van de Italiaanse club die voetballiefhebbers doet watertanden. Atalanta draait als een geoliede machine, waarbij de spelers iedere wedstrijd enorm veel meters lijken te maken. Dat valt volgens De Roon wel wat mee. "We spelen voornamelijk op de helft van de tegenstander. Als de tegenstander de bal verliest en een van onze speler vijf intensieve meters aflegt om de bal te heroveren, lijkt het alsof we overal zijn. De sleutel is waar je staat en wanneer je rent. Het lijkt alsof we meer rennen, maar we rennen gewoon beter. Iedereen staat dicht op elkaar, dus de af te leggen afstanden zijn niet zo lang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen