Officieel: Lille lapt miljoenen voor Jonathan David

11 augustus 2020, 20:17

Jonathan David heeft zijn droomtransfer te pakken. De smaakmaker van KAA Gent verkast definitief naar OSC Lille. De strijd om de twintigjarige Canadees lag lang open, maar de Fransen slaan hun slag, waarbij hij vermoedelijk de opvolger moet worden van de naar Napoli vertrokken Victor Osimhen.

Dat hebben beide clubs bevestigd via de officiële kanalen. In totaal is er zo'n 27,5 miljoen euro (exclusief bonussen) betaald voor David, die naar verluidt ook even op de lijstjes bij Ajax zou hebben gestaan. Al vrij snel werd duidelijk dat David voor de Eredivisie en Ajax onbetaalbaar zou zijn, gezien de hoge transfersom die zijn werkgever vroeg en dus uiteindelijk kreeg.

Lees ook: "Alsof Lille voor David zo'n geweldige stap voorwaarts zou zijn?"

"Ik ben zeer gelukkig met mijn transfer en ken het project dat bij LOSC is opgezet door de president, Luis Campos en Christophe Galtier. Er staat een heel goed team met goede spelers", looft David zijn nieuwe club. Eerder werden onder andere Sven Botman (Ajax), Angel Gomes (Manchester United) en Burak Yilmaz (Besiktas) binnengehaald door de Fransen. David was het afgelopen seizoen de topscorer van de Jupiler Pro League, samen met Dieumerci Mbokani (beide 18 goals). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen