Lurling terug bij FC Den Bosch

6 juli 2006, 09:04

Anthony Lurling keert per direct terug bij FC Den Bosch, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn debuut maakte in het betaald voetbal. FC Den Bosch huurt de 29-jarige aanvaller voor een jaar van het Duitse 1. FC Köln, waar zijn contract eind juni 2008 afloopt. FC Den Bosch heeft een optie tot koop, die op 1 juli 2007 automatisch ingaat indien FC Den Bosch promoveert. Dat betreft dan een contract tussen FC Den Bosch en Lurling voor de duur van vier jaar op eredivisiebasis.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn is verheugd dat Lurling weer in Bossche dienst treedt. ,,Er is de afgelopen weken hard gewerkt om Lurling weer naar De Vliert te krijgen. De concurrentie was groot en dus zijn we blij dat het is gelukt. Met hem hebben we er een zeer ervaren aanvaller bij met wie we onze aspiraties hopen waar te kunnen maken.''

Anthony Lurling - geboren in Den Bosch - speelde vijf seizoenen in de hoofdmacht van FC Den Bosch, toen hij in 1999 een transfer naar SC Heerenveen verdiende. De Bosschenaar speelde drie jaar bij de Friezen, waarna hij door Feyenoord werd aangetrokken. De afgelopen twee seizoenen kwam hij achtereenvolgens uit voor NAC Breda, 1. FC Köln en RKC Waalwijk. Lurling speelde 339 competitiewedstrijden, waarin hij 105 goals maakte. 

Lurling reageert verheugt op zijn terugkeer op het oude nest. "Hoe het voelt om terug te zijn? In één woord super! Alsof ik thuis door mijn voordeur naar binnen loop. Het gevoel wat ik bij deze club heb is onbeschrijfelijk. Ik wil binnen het team met mijn voetbalkwaliteiten vooral voor aanvallende impulsen zorgen. Mijn voordeel daarbij is dat ik op meerdere posities kan spelen. Daarnaast zou het voor mij persoonlijk natuurlijk prettig zijn als ik mijn doelpuntenrecord in één seizoen kan verbeteren. Dat staat momenteel op 19 doelpunten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen