Replays in FA Cup tijdelijk geschrapt vanwege vol programma

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 augustus 2020 – De traditionele replays in de FA Cup zijn voor komend seizoen geschrapt in Engeland. Met het oog op de enorm volle speelkalender, de latere competitiestart én het EK 2021 heeft de Engelse voetbalbond besloten om die duels niet meer te spelen. Een verlenging en eventueel strafschoppen moeten de beslissing brengen na een gelijkspel in het bekertoernooi.

Replays in FA Cup tijdelijk geschrapt vanwege vol programma

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Normaliter was het zo dat wanneer een wedstrijd gelijk eindigde in de FA Cup, er een replay werd gespeeld. Die moest dan bepalen wie de winnaar werd van het tweeluik. Komend seizoen is dat dus niet aan de hand. Vanaf de kwartfinale waren er overigens sowieso geen replays meer in de FA Cup: die werden in 2016 afgeschaft vanwege het sowieso al drukke speelschema in Engeland.

Het is de bedoeling dat de replays in het belangrijkste bekertoernooi van Engeland wel weer gewoon terugkomen. Voor de clubs is er komend seizoen overigens minder geld te winnen met de FA Cup: de Engelse bond heeft laten weten dat de prijzengelden als gevolg van de coronacrisis flink zijn gedaald.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd