'Naast Seuntjens ook Van Beijnen op weg naar Fortuna'

13 augustus 2020 – Mats Seuntjens keert zeer vermoedelijk terug in de Eredivisie. De geruchten dat Fortuna Sittard de middenvelder annex aanvaller wil presenteren, lijken te kloppen. In zijn kielzog komt ook Mike van Beijnen (21) over van het Turkse Gençlerbirligi. Beide spelers tekenen een contract voor twee jaar, met de optie voor nog een seizoen in Limburg.

'Naast Seuntjens ook Van Beijnen op weg naar Fortuna'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft Voetbal International althans. Hoewel Fortuna Sittard normaliter juist jonge spelers koopt, die daarna met winst kunnen worden verkocht en een hoge restwaarde hebben, ziet men in Seuntjens een belangrijke kracht voorin. Van Beijnen – die eerder in navolging van Frenkie de Jong naar FC Barcelona vertrok en vervolgens tekende bij Gençlerbirligi – past wel in dat profiel.

Eerder kwam Seuntjens uit voor NAC Breda, alvorens hij overstapte naar AZ. Na de komst van Arne Slot werd hij al snel naar de uitgang verwezen. Hij vond onderdak bij Gençlerbirligi, maar keert vermoedelijk dus alweer snel terug in Nederland. Van Beijnen is een rechtsback, die in de winter Barça B verruilde voor de Turkse club. Voor Gençlerbirligi kwam hij welgeteld één minuut in actie tegen Sivasspor, toen hij bij een 2-0 achterstand nog mocht invallen.

Eerder werden onder andere Roel Janssen, Yanick van Osch en Emil Hansson al binnengehaald in de zomer door Fortuna Sittard. Door het vertrek van onder andere Vitalie Damascan (was gehuurd) en Amadou Ciss is de club in elk geval node op zoek naar een aanvalsleider. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd