Ajax vernedert FC Utrecht voor rust, Labyad blinkt uit met hattrick

13 augustus 2020, 20:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de klinkende 6-1 overwinning op RKC Waalwijk heeft Ajax ook in de tweede oefenwedstrijd van de campagne uitgehaald tegen een competitiegenoot. FC Utrecht werd voor rust te kijk gezet en werd maar liefst met 5-1 verslagen. Bij het duel waren voor het eerst sinds de coronacrisis weer eens fans aanwezig in de Johan Cruijff ArenA.

Dusan Tadic, David Neres Klaas-Jan Huntelaar en Mohammed Kudus waren niet inzetbaar, waardoor de aanval bestond uit Zakaria Labyad, Noa Lang. Antony en Quincy Promes. Labyad speelde als nummer tien en was de opvallendste man. Hij tikte na vier minuten raak nadat Ryan Gravenberch de paal had geraakt. De paal werd kort daarna ook geraakt door Utrecht. Een penalty was niet besteed aan Simon Gustafson, die de strafschop tegen het houtwerk schoot en de gelijkmaker dus niet maakte.

Waar Utrecht een kans op een goal liet liggen, had Ajax het vizier wel op scherp staan. Na twintig minuten was het 2-0 door toedoen van Noa Lang. Na een prima bal van Antony schoot de buitenspeler de bal hard en laag in de hoek. Ajax ging vrolijk door en kwam vervolgens via Nicolas Tagliafico op 3-0. De Argentijn kon simpel van dichtbij binnenlopen. Er kwamen nog twee goals bij voor rust en die kwamen op naam van Labyad. In de 41ste en de 45ste minuut schoot hij twee vrije trappen tegen de touwen. Beide goals waren pareltjes.

Zodoende ging Utrecht de rust in met een kansloze 5-0 achterstand. Na rust ging het beter voor de ploeg van John van den Brom, die via Othman Boussaid nog een eretreffer maakte in de 73ste minuut. Hij schoot geweldig raak achter Maarten Stekelenburg, die als enige Ajacied negentig minuten speelde. Daar bleef het bij, al krijgen beide teams nog wel kansen op meer. De 4.500 aanwezige fans in de Johan Cruijff ArenA keken tevreden toe hoe Ajax de tweede oefenpot van deze zomer overtuigend won.