Spoorboekje: City - Lyon, trainingskamp Ajax en oefenduel PSV

15 augustus 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 15 augustus.

Nieuws

Ajax op trainingskamp

Ondanks de coronasituatie in Europa gaat Ajax wel gewoon op trainingskamp naar Oostenrijk. De ploeg van Erik ten Hag speelde tot dusver twee prima oefenwedstrijden en gaat zich in Bramberg nog meer laten zien. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn alle trainingen van Ajax in Oostenrijk niet toegankelijk voor supporters. 

Reacties op historische nederlaag Barcelona

FC Barcelona heeft alle hoeken van het veld te zien gekregen vrijdagavond van Bayern München. Der Rekordmeister kende geen medelijden met de opponent en haalde met 2-8 flink uit. Er wordt gesproken over het ontslag van trainer Quique Setién, sportief directeur Éric Abidal en mogelijk zou zelfs Lionel Messi stoppen. Wat voor gevolgen gaat het duel hebben?

Specials

Transferweekje

De transferzomer is definitief begonnen. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Manchester City - Olympique Lyon (21.00 uur)

Wie wordt in de halve finale van de Champions League de tegenstander van FC Barcelona/Bayern? Manchester City rekende in de vorige ronde af met Real Madrid, terwijl Olympique Lyon knap te sterk was voor Juventus. Opsteker voor de Fransen was dat Memphis Depay weer fit en inzetbaar is. Kan hij vanavond het verschil maken of stoot City eindelijk eens door naar de laatste vier in het miljardenbal? De hunkering naar de topprijs is groot in Manchester.

PSV - Vitesse (18.45 uur)

Voor het PSV van Roger Schmidt staat er vanavond een interessante test op het menu. In het eigen Philips Stadion worden de degens gekruisd met Vitesse. PSV won tot dusver alle twee oefenduels die gespeeld werden. SC Verl werd met 0-3 opzij geschoven en ook KSF Uerdingen 05 werd met die cijfers verslagen tijdens het trainingskamp in Duitsland. Tegen Vitesse, dat al vier keer oefende, wordt het ongetwijfeld lastiger. De Arnhemmers zijn prima gestart met onder meer zeges op sc Heerenveen (1-2) en FC Volendam (0-5).

Voetbal op tv

16.30 uur: De Graafschap - sc Heerenveen, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

16.30 uur: Genk - Leuven, Ziggo Sport, live verslag van het Pro League-duel

18.45 uur: PSV - Vitesse, FOX Sports 1, live verslag van het oefenduel

21.00 uur: Manchester City - Olympique Lyon, SBS 6, live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen