"Wat dat betreft is timing van Wiegman misschien juist heel goed"

14 augustus 2020, 16:26

Foppe de Haan denkt niet dat de prestaties van de OranjeLeeuwinnen minder worden in aanloop naar de Olympische Spelen, nu Sarina Wiegman heeft aangekondigd te vertrekken. De succesvolle coach vertrekt na het grote toernooi naar de concurrentie in Engeland, maar dat hoeft volgens haar voormalig rechterhand geen problemen te geven. "Dit geeft in het begin een beetje lawaai, maar daarna gaat iedereen weer verder met de missie."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over het nieuws rondom Wiegman, die hij deze stap zeker gunt. "En volledig terecht. Maar ook wel weer zonde voor Nederland. Alhoewel het leven ook wel weer gewoon doorgaat natuurlijk", weet De Haan, die bij sc Heerenveen hetzelfde had, toen hij aan het begin van het seizoen zijn afscheid aankondigde. "Nou, iedereen zei dat het niks werd, maar we draaiden een fantastisch seizoen. Er komen nu tenminste ook geen geruchten, er is direct duidelijkheid."

Ook Manon Melis, achter Vivianne Miedema tweede op de all time topscorerlijst van de Nederlandse vrouwen, verwacht geen problemen bij de Leeuwinnen. "Ik denk toch dat de spelersgroep die hele mooie tijd op een mooie manier wil afsluiten in Tokio. Dat weegt ook zwaar. Wat dat betreft is de timing misschien juist wel heel goed", stelt ze.  

Lees ook: Officieel: succesvolle Wiegman in 2021 aan de slag in Engeland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen